Geografisk Have

Geografisk Have er en 14 ha stor botanisk have i Kolding. Haven er 100 år gammel og har mere end 2000 forskellige arter og sorter af træer, buske og blomster indsamlet fra det meste af verden og plantet efter oprindelsesland. Haven er prisbelønnet for de smukke rosenhaver med både historiske, moderne og vilde roser. Du kan også få inspiration i de spændende temahaver fx lægeurter, dalhiahaven og væksthusene. Haven er en oplevelse for hele familien. For de mindste er klappegeder og ponyer populære. Tag på en frisk gåtur i den smukke have eller gå på jagt efter inspiration til jeres egen have. Tag børn- og børnebørn med på opdagelse i grotterne eller en tur på Junglestien, kig forbi Minibyen – en miniature udgave af Kolding fra 1860 eller nyd en kop kaffe i havens Cafe Lykkefund. Du kan holde møde, selskaber eller fest i havens Væksthus, pavilloner eller festtelt. Geografisk Have er en 14 ha stor botanisk have i Kolding. Haven er 100 år gammel og har mere end 2000 forskellige arter og sorter af træer, buske og blomster indsamlet fra det meste af verden og plantet efter oprindelsesland. Haven er prisbelønnet for de smukke rosenhaver med både historiske, moderne og vilde roser. Du kan også få inspiration i de spændende temahaver fx lægeurter, dalhiahaven og væksthusene. Haven er en oplevelse for hele familien. For de mindste er klappegeder og ponyer populære. Tag på en frisk gåtur i den smukke have eller gå på jagt efter inspiration til jeres egen have. Tag børn- og børnebørn med på opdagelse i grotterne eller en tur på Junglestien, kig forbi Minibyen – en miniature udgave af Kolding fra 1860 eller nyd en kop kaffe i havens Cafe Lykkefund. Du kan holde møde, selskaber eller fest i havens Væksthus, pavilloner eller festtelt.


Åbningstider:

21.    april – 20. oktober kl. 10-18.  
21.    oktober – 31. marts kl. 09-18 Gratis entré     Priser:

85 kr. per voksen i sæson 1. april – 20. oktober, 50 kr./voksen i weekender fra 26. oktober til 29. december.
Børn under 18 år gratis  

Oplysninger:

Navn:
Geografisk Have

Adr.:
Christian 4 Vej 23

Postnr.:
6000

By:
Kolding

Tlf.:
+45 75 50 38 80

Web:

Mail:Type:

 • Botaniske Haver

Faciliteter:

 • P-pladser - 70 p-pladser samt 2 handicappladser
 • P-pladser til busser - Plads til 2 busser
 • Toilet
 • Handicaptoilet - 2 stk.
 • Brochure / information - Der udleveres gratis velkomstfolder ved indgangen. Flere specialfoldere kan fås ved indgangen.
 • Café / restaurant / automat - Havecaféen servere kaffe/te / kage / øl / vand / sandwich / havebrunch / afternoontea
 • Picnicpladser - Vi har flere hytter og læpladser i haven, hvor den medbragte mad kan nydes.
 • Rundvisning - Guidede ture for grupper og foreninger. Max 30 personer. Pris 900,- Ønsker du at bestille en rundvisning, så ring og spørg på 75 50 38 80
 • Butik - Der kan købes postkort, plakater m.m. ved indgangen
 • Bænke i haven - 60 borde-bænkesæt med plads til 350 personer, + 50 enkeltbænke
 • Hunde velkomne - Skal være i snor, husk hundeposer
 • Andet - Vi tilbyder mange forskellige aktiviteter for hele familien, samt leje af smukke lokaler. Se mere på www.geografiskhave.dk eller på vores facebook og instagram side.

Geografisk Have anbefaler i nabolaget:

Overnatningsmuligheder    Hotel Scandic 13 min.     
Spisesteder    Madkælderen på Koldinghus, 9. min
Seværdigheder     Trapholt museum 15 min. Koldinghus 9 min. , Christiansfeld 22  min. Legoland 43 min.