Gavnø Slotspark

Velkommen til Gavnø – et eventyr for hele familien 

Gavnø Slotspark er en af Danmarks smukkeste haver med mere end 500.000 blomsterløg, en romantisk rosenhave med en unik rosenlabyrint, sansehaven ”De 6 sanser”, ”Skjærsommer”, legehuset fra 1846 med udstilling af familien Reedtz-Thotts dukkesamling, skulpturer og monumenter samt sjældne arter af planer og træer. Slotsparken blomstrer på smukkeste vis helt hen til efteråret. I maj måned kan Danmarks største tulipanudstilling beskues, hvor førende danske og udenlandske løgavlere viser såvel nye som gamle løgsorter. I august måned er parken hjemsted for Danmarks nye liljefestival, hvor et fyrværkeri af farver og dufte møder gæsterne.

I sommerfugleland flyver eksotiske sommerfugle frit i det tropiske klima og i gedeanlægget kan børnene komme helt tæt på de søde afrikanske bjerggeder. Lad børnene gå på sørøvertogt i piraternes fodspor med Gavnøs skattejagt eller lad dem folde sig ud på parken store Piratlegeplads.

Udover slotsparken er det muligt at besøge Gavnø Slot og klosterkirke. Gavnø slot er hjem for en stor samling af antikviteter og Nordeuropas største private malerisamling med  godt 1.000 malerier som repræsenterer et bredt udsnit af Europas malerkunst i den 16. 17. og 18. århundrede, heriblandt Nordens ældst bevarede portrætter. Klosterkirken er bygget af Dr. Margrethe den 1. i 1400-tallet og byder på helt fantastiske snitværker. Besøg også de smukke gæsteværelser, hvor Gavnøs historie bliver fortalt gennem udstilling af historiske dragter og spisestuen hvor Baronesse Reedtz-Thott har dækket op til middag.

Gavnø Slotsbryggeri har til huse i de historiske avlsbygninger og brygger øl efter egne recepter med udsøgte råvarer. Baren er åben dagligt i maj og skolesommerferien samt på udvalgte dage i sæsonen (se vores hjemmeside). Nyd evt. en friskbrygget øl med udsigt til Gavnø Go Fly, den storslåede trætopbane, hvor der er plads til hele familien. Flere forskellige baner står klar med sjove, spændende og udfordrende oplevelser, lige fra juniorbanen til højest oppe i Gavnøs 150årige trækroner.

Vi tilbyder havevandringer og rundvisninger på slottet mod forudbestilling. Entrebilletter til parken og til Gavnø Go Fly kan købes på www.gavnoe.dk eller ved indgangen til parken.

 


Åbningstider:

Åbningstider 2017: 

 

21. april – 26. april kl. 10-16

27. april – 27. maj kl. 10-17

28. maj – 30. september kl. 10-16

 

 

 Priser:

Priser 2018: 
Voksne kr. 125,00 
Gruppepris  kr. 95,00*

Børn (5-12 år)  kr.   75,00  
Gruppepris  kr. 60,00*

Familiebillet (2 voksne+ 2 børn)  kr. 325,00

*Grupper(et selskab på min. 20 personer som betaler samlet)

 

Oplysninger:

Navn:
Gavnø Slotspark

Adr.:
Gavnø 2

Postnr.:
4700

By:
Næstved

Tlf.:
55700200

Web:

Mail:Type:

 • Slots- og Herregårdshaver

Faciliteter:

 • P-pladser - Plads til 1500 biler
 • P-pladser til busser - Plads til 25 busser
 • Toilet - Ja
 • Handicaptoilet - Ja
 • Brochure / information - Ja, ved indgang og på slottet
 • Café / restaurant / automat - Café Tulipanen - lækre caféretter, kaffe/te, Gavnøl og vand og Slotsbryggeriet - Gavnøøl, vand og kaffe
 • Picnicpladser - I parken, ved Slotsbryggeriet og ved Gavnø Go Fly
 • Rundvisning - Guidede havevandringer i parken og rundvisninger på Slottet. Mod forudbestilling
 • Butik - Slotsbutikken er åben hele maj måned samt på udvalgte dage i sæsonen.
 • Bænke i haven - Ja
 • Hunde velkomne - Ja, i snor
 • Andet - Gavnø Go Fly, trætopbane - udstilling af porcelæn og historiske dragter på slottet.

Gavnø Slotspark anbefaler i nabolaget:

Hotel Kirstine, Hotel Vinhuset, Danhostel i Næstved. Smålandshavet i Karrebæksminde

Rønnebæksholm - kunstudstillinger og herrgårdshave www.roennebaeksholm.dk